Aftenposten driter i lov om personopplysninger

Etter flere festlige runder med Kafkas’k kundeservice kan jeg slå fast at Aftenposten driter i norsk lov om personopplysninger.

Jeg tror nok grunnen er latskap; det er neppe noen som helst rasjonell grunn til å opptre slik av vond vilje.

Alvorlig talt, Aftenposten: Jeg venter bedre av dere!

Så hva i all verden kan jeg gjøre med det? Ingen verdens ting. Rent bortsett fra å «oute» dem på internett og sosiale media står man nemlig totalt maktesløs. Ref Personvernnemdas avgjørelse i Brilleland-saken. Hvis et firma ikke gidder slette deg  så får det altså ingen konsekvenser overhodet. Datatilsynet vil sikkert støtte deg med vedtak om du gnåler lenge nok — men dette vedtaket kan firmaet altså trygt ignorere og trenere så lenge de vil.

For min egen del er historien slik: Jeg ønsker et skille mellom epost på jobb og privat. Jeg har i over ett år bedt Aftenposten om å slette jobb-eposten fra sine registre. Det ble jeg lovet – i august i fjor. Jeg er fremdeles ikke slettet, og får fremdeles spam fra dem. I jobben min hender det jeg får eposter fra aftenposten.no – domenet, så jeg kan ikke bruke spamfilteret (der jeg vanligvis er nådeløs!).

Det finnes viktigere og mer alvorlige ting her i verden. Men jeg hadde ventet bedre av en seriøs aktør som aftenposten.